Project → Inredning

Sapient Razorfish

Sapient Razorfish, Stockholm

Under takåsen på en av Stockholms mest ikoniska byggnader har det under ett antal år blåst förändringens vindar. När vi i januari 2017 fick uppdraget att assistera Sapient Razofish´s kreativa team genom bygghandlingsprocessen och vara med och skapa deras nya kontor kunde vi bara bocka och buga.

En svartvit bas, med en intensivt ultramarinblå som primär accent. Utöver det de färgstarka gradienterna som skulle appliceras som ett lager på svartvita bilder. Sammantaget var den grafiska identiteten minimalistisk, skarp och färg används sparsamt men synligt.

Eftersom Sapient Razorfish är en internationell aktör, med projektgrupper spridda över Sverige, Europa, Nordamerika och Indien, var det nödvändigt att tillgodose de olika former för vilka kollegor interagerar, både internt, men även med kunder och partnerföretag.

Utformningen av både golv- och möbelplan gicks noga igenom för att ge en mängd olika funktioner till kontoret. Möblerna som valdes förstärker den visuella identitetens minimalistiska och skarpa utseende, och tillsammans med inredningselement, som den inbyggda belysningen och den specialbyggda förvaringen i huvudutrymmet, ger de tillsammans en känsla av rörelse.

Sapient Razorfish´s nya grafiska profil har på ett subtilt sätt kunnat sätta ramarna i en lågmäld men samtidigt kreativ miljö.

Fakta

År: 2017
Uppdragsskeden
: Bygghandlingar/Inredning
Uppdragsgivare: Sapient Razorfish/AFA Fastigheter
Fastighetsägare:
AFA Fastigheter
Ansvarig arkitekt:
Peter Mandoki SAR/MSA
Ansvarig inredningsarkitekt:
Jonas Lilja MSA
Projektingenjör:
Annika Lund


Andra projekt