Föregående projektNästa projekt

Sapient Razorfish

Kv. Gråmunkeholmen 4, Stockholm

Under takåsen på en av Stockholms mest ikoniska byggnader har det under ett antal år blåst förändringens vindar. När vi i januari 2017 fick uppdraget att assistera Sapient Razofish´s kreativa team genom bygghandlingsprocessen och vara med och skapa deras nya kontor kunde vi bara bocka och buga. Ledordet var ”Charcoal” men den grafiska profilen innehöll även ett antal kulörgradienter via fiktiv färgsättning av utvalda grundämnen. Genom att ändra en bokstav i den kanske mest använda NCS kulören från Y till R hade vi hittat grunden till receptet.

Med andra ord en svartvitt bas, med en intensivt ultramarinblå som primär accent. Utöver det de färgstarka gradienterna som skulle appliceras som ett lager på svartvita bilder. Sammantaget var den grafiska identiteten minimalistisk, skarp och färg används sparsamt men synligt. Baserat på detta använde vi dikronisk film från 3M för att efterlikna gradienterna i den grafiska profilen. Förutom att ge personas till de olika möteslokalerna skapar filmen även föränderligt avskiljande stänk av färg över hela kontoret.

Eftersom Sapient Razorfish är en internationell aktör, med projektgrupper spridda över Sverige, Europa, Nordamerika och Indien, var det nödvändigt att tillgodose de olika former för vilka kollegor interagerar, både internt, men även med kunder och partnerföretag.

Utformningen av både golv- och möbelplan gicks noga igenom för att ge en mängd olika funktioner till kontoret. Möblerna som valdes förstärker den visuella identitetens minimalistiska och skarpa utseende, och tillsammans med inredningselement, som den inbyggda belysningen och den specialbyggda förvaringen i huvudutrymmet, ger de tillsammans en känsla av rörelse.
Sapient Razorfish´s nya grafiska profil har på ett subtilt sätt kunnat sätta ramarna i en lågmäld men samtidigt kreativ miljö.

Fakta

År: 2017

Uppdragsskeden: Bygghandlingar/Inredning

Uppdragsgivare: Sapient Razorfish / AFA Fastigheter

Fastighetsägare: AFA Fastigheter

Ansvarig arkitekt: Peter Mandoki SAR/MSA
Ansvarig inredningsarkitekt: Jonas Lilja MSA
Projektingenjör: Annika Lund

Andra projekt

Anlita oss?

Vi är alltid intresserade av nya utmaningar
och spännande projekt.

Kontakta oss för ett spontant möte.

Kontakt