Project → Arkitektur

Marholmen Hotell & Konferensanläggning

Bakgrund

Marholmen, naturskönt beläget på egen ö i Roslagens skärgård, ligger en timmes bilresa från Stockholm. Här erbjuds olika typer av boenden i egna hus samt Restauranger, Spa och Konferensfaciliteter. Dessutom erbjuds olika spännande aktiviteter, naturupplevelser och fräscha bad i Östersjön. För att möta förändrade och nya önskemål från anläggningens kunder, beslöts 2013, att bygga ett helt nytt hotell i direkt anslutning till huvudbyggnaden.


Uppdraget

Nybyggnad av Hotell i en första etapp om 50 rum. Hotellet skall ha hög standard och anpassas till omgivande natur samt befintlig bebyggelse. Komplett Inredning av Hotellet.

Byggnadskultur och Gestalning

Den befintliga bebyggelsen präglas av olika ambitioner under en lång tidsperiod från 1910-talet – nutid. Anläggningen, ursprungligen utformad som semesterboende och kursverksamhet för LO;s respektive Kommunals medlemmar, har stadigt utvecklats och anpassats till moderna krav och en ny kundkrets. Den nya byggnaden tar avstamp i Roslagens bebyggelse i skala och material men utformas som ett tydligt nytillskott delvis accentuerat med stora balkonger och skjutglaspartier för varje hotellrum.
Fasaderna uppförs i mörkbetsat trä.

Fakta

Yta: ca 2.000 kvm
Uppdragsskeden: Nybyggnad/Ombyggnad/Inredning
Uppdragsgivare: Amphi projekt / T Sohlberg
Fastighetsägare: Lyran Konferens / Raffaello di Sciena
Byggnadsarkitekt: Peter Mandoki/ Anders Hult SAR/MSA
Inredningsarkitekt: Catharina Witte Wardell SIR/MSA

Andra projekt